Vaimse tervise filmiõhtu: "Autoportree" 12.10.22

Oktoober on ülemaailmne vaimse tervise kuu. Psühhiaatria ja psühhoteraapia keskus Sensus korraldab koostöös Kino Sõprusega taaskord vaimse tervise filmiõhtuid. Vaimne tervis olgu hoitud igal moel!


Kolmapäeval, 12. oktoobril kell 19.00 vaatame dokumentaalfilmi „AUTOPORTREE“.

Söömishäirete korral tähtsustab inimene ülemääraselt oma kehakaalu- ja figuuri ning tema enesehinnang sõltub peamiselt sellest, kuivõrd kehakaal vastab isiku seatud ebarealistlikele standarditele. Elu jooksul haigestub söömishäiresse umbes 8% naistest ja 2% meestest.

Söömishäirete tekke ja sekkumisvõimaluste üle arutlevad enne ja peale kinoseanssi psühhiaater Karin Kratt ja kliinilised psühholoogid Katri-Evelin Kalaus, Merlin Kreitsberg ja Anu Tõniste.

Filmi lühikirjeldus:
Norra kunstnik Lene Marie Fossen (32) on fotograafiamaailmas tõusev ja ainulaadne talent, kes seisab silmitsi rahvusvahelise läbimurdega. Kriitikud väidavad, et ta kuulub meie aja parimate fotograafide hulka. Samal ajal tundub, et ta on suremas anoreksiasse. Lene Marie lõpetas söömise, kui ta oli kümneaastane. Ta ei tahtnud suureks saada. Aja jooksul on haigus tema keha üle kontrolli võtnud ja vaimu mürgitanud. Lene Marie on jõudnud pöördepunkti ning saab aru, et vajab abi oma haiguse kontrolli all hoidmiseks. Kui ei, siis ta sureb. Tema tundlikkus tegi ta haigeks, kuid kas see ka päästab ta?
Lene Marie autoportreede kasutamine selles filmis pakub ainulaadset vaatenurka söömishäirete keerukusele. Ärevus. Surm vaid hingetõmbe kaugusel. Toores, alasti, aus.

Tavapilet 10.00€, õpilased/üliõpilased/seeniorid 8.00€.


Osta pilet seansile klikkides SIIA.

IMAGO